Окръжният съд в Русе осъди на по 25 години затвор 51-годишния

...
Окръжният съд в Русе осъди на по 25 години затвор 51-годишния
Коментари Харесай

25 години затвор за убийците на аптекарката Еранухи Пехливанян

Окръжният съд в Русе осъди на по 25 години затвор 51-годишния Гарабед Веринян и 57-годишния Михаил Михов за убийството на Еранухи Пехливанян.

Припомняме, че Еранухи Пехливанян бе похитена на 11 януари предходната година в крайдунавския град и убита. Три дни по-късно в полицията постъпва сигнал за изгубването ѝ от околните ѝ. По време на следствието полицията арестува на 17 януари м. година Гарабед Веринян и Михаил Михов. На двамата бяха повдигнати три обвинявания - за похищение, като Михаил Михов се е показал и за чиновник на Министерство на вътрешните работи, за обир на сумата от 65 000 лв., както и за съзнателно ликвидиране за прикриване на другите две закононарушения.

Окръжният съд осъди двамата мъже да заплатят солидарно и сумата от 600 000 лв. на фамилията на жертвата за породени неимуществени вреди. Ще им бъде иззето и половината имущество. 

Присъдата предстои на обжалване в 15-дневен период пред Великотърновския апелативен съд. 

Адвокатът на Гарабед Веринян - Тервел Раев, разяснява, че присъдата ще бъде обжалвана. По думите му наказването не е заслужено, защото неговият доверител не е взел участие в убийството, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев сподели, че е удовлетворен, че съдът е признал и двамата подсъдими за отговорни по всички обвинявания.

" Ще обмислим опцията дали да протестираме тази присъда. Законът дава опция да се избере по тип наказване - отнемане от независимост, пожизнен затвор и пожизнен затвор без подмяна. Ние поискахме по-тежкото наказване, само че съдът реши друго ", сподели прокурор Георгиев. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР